Hoe werkt de Lampe Berger?

Lucht reinigen en een heerlijke parfum verspreiden

Het belangrijkste om te begrijpen bij de werking van de Lampe Berger is het verschil met andere merken en geurstokjes. Lampe Berger verspreid niet alleen een parfum, maar het reinigt daarnaast daadwerkelijk de lucht. Hieronder ga ik precies uitleggen hoe dit werkt.

Wat is dat nu precies, Lampe Berger?

De oorsprong van Lampe Berger ligt ruim 100 jaar geleden in 1898. In die tijd was het erg belangrijk om lucht te reinigen in ziekenhuizen. Apotheker Maurice Berger was zichzelf hier bewust van en vond daarom een katalytische brander uit die lucht kon reinigen (wat dat is kom ik hierop op terug). Later kwam Maurice erachter dat wanneer parfum aan het proces toegevoegd werd, ook een geweldige geur verspreid kon worden.

Tot op de dag van vandaag wordt deze technologie ingezet. Lampe Berger is een luchtreiniger en kan daarnaast heerlijke parfum verspreiden.

Wanneer je het kunt gebruiken

Veel mensen gebruiken de Lampe Berger om een bepaalde sfeer in huis te creëren. Geur bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de emotionele sfeer. Er zijn enorm veel verschillende parfums ontwikkeld en deze worden ook nog steeds ontwikkeld. Ieder kwartaal komen er ongeveer 3 nieuwe geuren uit, de een nog lekkerder dan de ander.

Anderen gebruiken de Lampe Berger ook functioneel: ze willen een vervelend luchtje wegnemen. Bijvoorbeeld na het koken, iemand heeft zitten roken of de hond is nergens te bekennen maar wel aan de geur te herkennen. Door de Lampe Berger even te laten branden kun je dit soort luchtjes makkelijk wegnemen.

Hoe werkt dat precies, zo’n katalytische brander?

Een katalytische brander werkt anders dan een geurverspreider (zoals geurstokjes) of een oliebrander. De brander brandt op een extreem hoge temperatuur van maar liefst 450 graden. Deze vangt en vernietigt de geurmoleculen door het produceren van negatief geladen ionen. Dit is een scheikundig proces zonder dat dit schadelijk is voor mens & dier. De Lampe Berger werking is zo ontworpen dat deze dus écht de lucht reinigt, in plaats van enkel vervelende geuren te maskeren met een overdaad aan parfum. Dit doen andere geurverspreiders namelijk wel!

Hoe gebruik je de Lampe Berger?

Stap 1: Vullen van de Lampe Berger

Met behulp van de bijgeleverde trechter vul je gemakkelijk de Lampe Berger brander met de vloeistof. Je kunt de neutrale geur gebruiken wanneer je enkel de lucht wilt reinigen, er zal wel een frisse geur verspreid worden. Ga je voor sfeer gebruik je uiteraard een heerlijk parfum. Vul de Lampe Berger tot ongeveer de helft, stop de lont erin en zorg ervoor dat de dop met de vuursteen netjes aansluit. Laat de lont minimaal 20 minuten in de parfum liggen.

Stap 2: Aansteken van de Lampe Berger

Steek de Lampe Berger aan zonder sierdop. Er ontstaat direct een vlam van ongeveer 5 centimeter hoog. In 2 minuten warmt de vuursteen helemaal op. Wanneer deze is opgewarmd zal deze verkleuren naar grijs. Vervolgens blaas je vlam uit en plaats je de sierdop erop, zodat je je niet kunt branden. Nu gaat de Lampe Berger de lucht reinigen en voorzien van een heerlijke geur. Sluit de Lampe Berger na 20-30 minuten weer af door de dop erop te plaatsen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte laat je de dop er wat langer of korter af.

Start met een startersset

De meeste mensen starten met een startersset. Daarmee ben je direct klaar om te starten, er zit namelijk een brander, trechter en twee flesjes parfum in zo’n set. Deze is er in een ronde en vierkante variant. Ook zijn er cadeausets met een leuke brander die je kan matchen met het interieur.

Kies de geur die bij je past

Lampe Berger heeft diverse geuren in een aantal categorieën. Je doet er goed aan om altijd de neutrale geur in huis te hebben. Hiermee kun je namelijk een parfum verdunnen. En je gebruikt de neutrale geur ook om de brander te reinigen wanneer je van geur gaat wisselen.

De geuren van Lampe Berger zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

Om een leuke geur te vinden die helemaal past bij jouw persoonlijke smaak hebben wij een geurtest ontwikkeld. Succes verzekerd! Doe nieuwe inspiratie op of vul hem in voor een vriendin, zodat je zeker weet dat je een geslaagd cadeau geeft. Doe de geurtest!

Geurenpiramide

De parfums van Lampe Berger zijn uit drie delen opgebouwd. Deze worden de topnoot, middennoot en basisnoot genoemd. Bij iedere geur zie je de geur piramide terugkomen, deze beschrijft de noten die je ruikt naarmate het parfum zich ontwikkeld in de tijd. Dus je ruikt voornamelijk eerst de topnoot, dan de middennoot en uiteindelijk de basisnoot. De geurnoten zijn complementair aan elkaar en zorgen voor de dynamische en unieke geur van Lampe Berger.

Lampe Berger tips van de specialist

  • Reinig regelmatig de brander met de neutrale geur voor een langere levensduur. De neutrale geur gebruik je ook wanneer je van geur gaat wisselen om de brander te reinigen. De neutrale geur geeft overigens ook een licht parfum af, heerlijk licht fris. Net of de was net gedaan is.
  • De Lampe Berger werking is afhankelijk van de tijd dat deze aanstaat: hem langer aan laten staan betekent een intense geur ervaren, terwijl hem kort aan laten staan een minder intense geur verspreidt. Speel hier dus mee om de ideale hoeveelheid geur binnen jouw ruimte te krijgen.
  • De Lampe Berger is niet alleen geschikt voor de woonkamer. Zet hem gerust ook in de keuken, badkamer of op kantoor. Zet hem alleen niet in de auto, daar is het niet voor geschikt.
  • Vul de Lampe Berger voor minimaal de helft met parfum voor een optimale werking.
  • Gebruik voor je eigen veiligheid enkel de parfums van Lampe Berger. Bij gebruik van andere merken parfum vervalt bovendien de garantie.
  • Vervang minimaal ieder jaar of na 200 keer de brander voor een optimale werking. Deze is er met korte lont & lange lont.
  • Stem de parfum af op je stemming en op de seizoenen. Er zijn heerlijke lente parfums maar ook fantastische parfums die het juist goed doen in de winter.

Hoe werkt lampe berger? Hier lees je hoe de geurbrander werkt.