STARCK

Exclusieve Maison Berger Paris collectie van designer Philippe Starck

Philippe Starck x Maison Berger Paris

Voor zijn eerste samenwerking met Maison Berger bedacht ontwerper Philippe Starck een laboratorium van 9 objecten, waarbij hij zich liet inspireren door de intelligentie van de wetenschap en de emoties die parfum oproepen. Daarbij greep hij terug naar de oorsprong van het merk dat werd opgericht door apotheker Maurice Berger, uitvinder van de beroemde Lampe Berger.

Philippe Starck weet hoe hij alledaagse voorwerpen tot iets iconisch kan maken en hij heeft voor Maison Berger Paris een collectie ontworpen met pure en tijdloze lijnen.

De collectie van Maison Berger Paris x Starck is een unieke ervaring voor alle zintuigen.

“Het is bijna niets, maar het is elegant en anders. Het gaat om de evocatie van de kracht van het abstracte en de poëzie van wetenschap. Om intelligentie en tijdloosheid.” Philippe Starck.

Een collectie verkrijgbaar in 3 geuren, ontworpen door Philippe Starck als lichaamsparfum en door Maison Berger Paris als huisparfum.

STARCK COLLECTIE

STARCK LAMPE BERGER

Met hun eenvoudige en duidelijke vorm weerspiegelen ze de perfectie. Het spel tussen de uitlopende basis en de taps toelopende hals resulteert in een uniek en stijlvol formaat. Drie kleuren worden geassocieerd met de geuren: roze (Peau de Soie), grijs (Peau de Pierre) en groen (Peau d’Ailleurs).

STARCK PARFUMVERSPREIDER

Met hun dunne body van borosilicaatglas en een gewelfde bodem wekken de flessen de indruk “glas in glas” te zijn en zijn even elegant en verfijnd als complex om te vervaardigen. Hun metalen ring met organische decoratie benadrukt de verwijzing naar de wereld van de laboratoria.

STARCK MIST DIFFUSER

Deze drie elektrische mist diffusers zijn verfijnd en tijdloos en bestaan uit een fles in een globe. Het getinte glas binnenin creëert iets mysterieus, een optische illusie. Het elektrische diffusiesysteem is verborgen in de metalen ring, die is geciseleerd met organische motieven. Een delicaat technisch hoogstandje.

Collectie design kandelaars Photophore by Starck

STARCK KANDELAAR

Philippe Starck heeft een design kandelaar in de vorm van een tube (geïnspireerd door het universum van het laboratorium) gecreëerd. In de tube wordt een geurkaars geplaatst. Een zilverkleurige dop van opengewerkt metaal siert het object op elegante wijze. Navullingen geurkaars verkrijgbaar in drie geuren.